Mo Hayder

Veldig trist å lese at Mo Hayder døde i går av sykdom, kun 59 år. Hun var en forfatter jeg satte stor pris på.

Jeg har lest de fleste av bøkene hennes, men har nå erfart at det vil komme noen bøker til som enda ikke er utgitt, hvor hun skriver under pseudonymet Theo Clare.

Bøkene kan anbefales alle som liker iskald krim, men med et bestialsk tilsnitt litt over gjennomsnittet. Bøkene som jeg har lest av henne er alle drivende spennende og vanskelig å legge fra seg.

Skal jeg velge ut en favoritt så må det være «Tokyo». Mye av årsaken er at jeg tidligere leste en del artikler om Nanjing-massakren, noe jeg anbefaler å gjøre før du leser Tokyo. Det å kjenne til den grusomme japanske krigsforbrytelsen ovenfor Kina som ofte kalles «voldtekten av Nanjing» gir bakgrunnsinformasjon som kommer godt med, og gir nok spenningsboken den ekstra dimensjonen som skal til for å helt forstå den. Men prøv å unngå å se bildet fra massakren, de setter seg i hodet litt for lenge.

 

«Tokyo» er ikke som hennes øvrige bøker om Jack Caffery og Flea Marley, dette er en frittstående spenningsbok.

En bok som følger deg lenge etter at du har lest siste side og har merverdi i form av kunnskap om en ikke så kjent krigsforbrytelse.

Les alle Mo Hayder bøkene om du liker krim, alle jeg snakker med som har lest henne anbefaler bøkene på det varmeste. Men bøkene om Jack Caffery og Flea Marley kan med fordel leses kronologisk.